Pradėkite savo dieną teisingai: greitai ir lengvai paruoškite Shakshuka stiliaus kiaušinius su pupelėmis

Pradėkite savo dieną teisingai: greitai ir lengvai paruoškite Shakshuka stiliaus kiaušinius su pupelėmis

Pusryčiai yra dažnai laikomi svarbiausiu dienos valgiu, o ir tikrai nėra geresnio būdo pradėti dieną, nei su sočiu ir skaniu maistu. Shakshuka, Šiaurės Afrikos ir Viduržemio jūros regiono mėgstamas patiekalas, yra puikus pavyzdys, kad pusryčiai gali būti tiek maistingi, tiek ir skanūs. Sodrus pomidorų padažas, saldžiosios paprikos ir kepti kiaušiniai kuria skonių simfoniją, kuri praskaidrina rytą. Tačiau ne kiekvienas turi visų reikalingų prieskonių savo virtuvėje, o taip pat ir laiko gaminimui. Todėl pateikiame mūsų variantą tradicinei Shakshukai:

Greiti ir Paprasti Shakshuka Stiliaus Kiaušiniai su Pupelėmis ir Čili Mafija Česnako Bomba:

Ne kiekvienas turi spintelę, pilną įvairiausių prieskonių, ar laiko tradiciniam Shakshukos paruošimui, bet tai nereiškia, kad turite atsisakyti drąsių, saldžių ir aštrių Shakshukos skonių. „Čili Mafija“ Česnako Bomba, traškus čili aliejus su papildomu česnako skoniu, yra puikus ir lengvas būdas pridėti šiuos skonius. Norėdami paspartinti procesą, galite naudoti konservuotas keptas pupeles. Štai kaip tai padaryti:

  1. Paruoškite Padažą: Pradėkite nuo konservuotų pupelių, tiesiai iš skardinės, įdėkite į keptuvę ir leiskite šiek tiek pavirti. Papildomai galite pridėti smulkinto svogūnų, paprikų ir kalendros lapų, ir leiskite jiems kelias minutes pasitroškinti.

  2. Įmuškite Kiaušinius: Įpilkite šiek tiek vandens, tada į šį pupelių troškinį įmuškite  kiaušinius. 2 dideli kiaušiniai 1 skardinei pupelių yra geras santykis. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite kiaušinius pagal savo skonį.

  3. Česnako Bomba: Vietoj paprasto česnako, maltų kumino, paprikos ir kajeno pipirų, tiesiog įmaišykite gerą šaukštą Česnako Bomba traškaus čili aliejaus. Tai suteiks patiekalui gilų, aštrų ir česnakinį skonį be jokių pastangų.

  4. Mėgaukitės: Patiekite su dar šiek tiek Česnako Bomba ant kiaušinių ir skrudintu duona!

Jei turite daugiau laiko rytais, čia yra tradicinis Shakshukos receptas:

Ingredientai:

  • 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
  • 1 didelis svogūnas, smulkiai supjaustytas
  • 1 raudonoji paprika, supjaustyta
  • 1 geltonoji paprika, supjaustyta
  • 3 česnako skiltelės, smulkintos
  • 1 šaukštelis maltų kumino
  • 1 šaukštelis paprikos
  • 1/4 šaukštelio kajeno pipirų (neprivaloma, jei norite daugiau aštrumo)
  • 1 skardinė (28 oz) pomidorų gabaliukų
  • Druska ir pipirai pagal skonį
  • 4-6 dideli kiaušiniai
  • Šviežios kalendros arba petražolės, smulkintos (papuošti)

Instrukcijos:

  1. Kepkite Daržoves: Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje vidutinio karštumo ugnimi. Įdėkite smulkiai supjaustytą svogūną ir kepkite, kol taps 'skaidrus', apie 5 minutes. Įdėkite supjaustytas raudonąją ir geltonąją paprikas ir toliau kepkite, kol jos suminkštės, apie 7-10 minučių.

  2. Įdėkite Prieskonius: Įmaišykite smulkintą česnaką, maltus kumino, papriką ir kajeno pipirus. Kepkite dar 1-2 minutes, kol prieskoniai išskirs savo aromatus.

  3. Paruoškite Pomidorų Pagrindą: Supilkite pomidorų gabaliukus su jų sultimis. Pagardinkite druska ir pipirais. Sumažinkite ugnį ir leiskite mišiniui virti apie 15 minučių, kartais pamaišant, kol padažas sutirštės.

  4. Išvirkite Kiaušinius: Naudodamiesi šaukštu, sukurkite mažas duobutes pomidorų mišinyje ir į jas įmuškite kiaušinius. Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite 5-8 minutes, arba kol kiaušiniai bus išvirti pagal jūsų pageidavimą. Jei norite, kad tryniai būtų skystesni, virkite trumpiau; jei norite tvirtesnių trynių, virkite šiek tiek ilgiau.

  5. Patiekite: Kai kiaušiniai bus išvirti pagal jūsų skonį, nukelkite keptuvę nuo ugnies. Apbarstykite šviežiai smulkintomis kalendromis arba petražolėmis. Patiekite Shakshuką karštą, geriausiai su skrudinta duona.

Išvada:

Shakshuka yra nuostabus būdas pradėti dieną, sujungiant sočius ingredientus su puikiais skoniais. Nesvarbu, ar gaminate ją nuo nulio, ar naudojate „Čili Mafija“ Česnako Bomba greitam ir lengvam skoniui, šis patiekalas tikrai taps mėgstamu pusryčių arba brunch'o pasirinkimu. Papildomas česnakas iš Česnako Bomba suteiks puuikų skonį, jūsų Shakshuka bus lengvai paruošiama ir neįtikėtinai gardi . Mėgaukitės sveikais ir sočiais pusryčiais!

Grįžti į tinklaraštį